Zveni po praznikih

2D1A5260

Unikatno doživetje “Zveni po praznikih”

Naše doživetje temelji na predstavitvi slovenske kulturne dediščine, povezuje podeželje in kulinariko. Na ta način obiskovalci lahko doživijo nekaj novega, edinstvenega, nepozabnega in butičnega.

V več kot 500 let stari hiši v Bodeščah pri Bledu se gostom pričara Prešernov čas. Skozi celoten program jih popeljejo gospodar hiše, gospodinja ter ostali »ta domači«, ki gostom dajo občutek  sproščenosti, počutijo se kot del družine ob praznikih, ko vlada praznično vzdušje. Poslušali in zapeli bodo ljudske pesmi in viže, zaplesali tradicionalne plese in začutili prazničnost na Gorenjskem, zaokroženo z oblačilno podobo iz časa Franceta Prešerna (prva polovica 19. stoletja). Gostje bodo uživali v domačih jedeh in pijači. Prazničnost jim bomo popestrili z zgodbami in pripetljaji blejskega okoliša.

Celoten dogodek se bo odvijal v avtohtonem ambientu iz tega časa, gostje pa bodo aktivno izkusili praznike, vsakega na svoj način.

V koledarju dogodkov najdete informacije za posamezne dogodke. V kolikor si želite organizacijo doživetja za zaključeno družbo ali skupino, nas prosim kontaktirajte in bomo prilagodili ponudbo vašim željam.

Praznik je! Pridite k nam v vas.